ua en ru

Зростання українського ринку лакофарбувальних матеріалів до кінця ц.р. складе 5-10%, - експерт

Зростання українського ринку лакофарбувальних матеріалів до кінця ц.р. складе 5-10% в порівнянні з 2009 р. Про це на прес-конференції повідомив директор ДП "Капарол Україна" Павло Зможний, передає кореспондент РБК-Україна.

П.Зможний відзначив, що у 2008-2009 рр. на українському ринку лакофарбувальних матеріалів спостерігалась тенденція до приросту сегменту реалізації дешевих лакофарбувальних матеріалів в основному через те, що комерційне будівництво та будівництво за рахунок коштів бюджету замовляло продукцію невисокої вартості.

Говорячи про тенденції розвитку ринку лакофарбувальних матеріалів на 2010 р., експерт зазначив, що планується його зростання на 10%, в основному не в останню чергу через прогнозовані замовлення в рамках підготовки до Євро-2012.

Також він заявив: "В 2010 р. почався рух на ринку лакофарбувальних матеріалів, цей рух не є впевненим, однак він розпочався в першу чергу за рахунок підвищення попиту на лакофарбувальних матеріали секторів приватного будівництва... Зокрема, ДП "Капарол Україна" констатує в сегменті фарби середнього та преміум класів зростання на 30% за перше півріччя ц.р. в порівнянні з аналогічним періодом 2009 р.".