ua en ru

Зростання промвиробництва в Україні в поточному році складе 10%, - експерт

Зростання промислового виробництва за підсумками поточного року складе 10,0% (раніше прогнозувалося 8,0%), а в 2011 р. слід очікувати уповільнення темпів зростання до 6,5% через менш сприятливу порівняльну базу, вважає головний економіст інвесткомпанії Dragon Capital Олена Бєлан.

«Машинобудування і металургія стали основними каталізаторами зростання промвиробництва в минулому місяці. Зростання виробництва в металургійному секторі склало 7,1% в порівнянні з серпнем (+14% в порівнянні з вереснем минулого року), завдяки поліпшенню зовнішнього попиту, а також триваючому відновленню вітчизняної будівельної галузі. За даними Держкомстату, темпи падіння в будівельному секторі сповільнилися до 12,6% за 9 місяців 2010 р., в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. (За 8 місяців цей показник склав 14,0%), що вказує на зростання виробництва у вересні. Випуск машинобудівної продукції у вересні виріс на 11% в порівнянні з серпнем (+35% в порівнянні з вереснем минулого року) на тлі попиту на вагони і устаткування з боку країн СНД», - зазначила вона.

О.Бєлан також прогнозує, що місячні обсяги випуску сталі в четвертому кварталі поточного року залишаться приблизно на рівні вересня.