ua en ru

Зростання виробництва в сільському господарстві прискорилося

Зростання виробництва в сільському господарстві прискорилося Ілюстративне фото (cfts.org.ua)

Аграрний сектор зберігає високі темпи зростання

Виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-березні 2019 року порівняно з аналогічним періодом минулого року зросло на 3,4%. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Державної служби статистики.

За даними статистичного відомства, сільськогосподарські підприємства збільшили обсяги виробництва на 7,7%, господарства населення - зменшили на 1,5%.

Зростання виробництва в сільському господарстві прискорилосяukrstat.gov.ua

Нагадаємо, виробництво сільськогосподарської продукції в Україні у січні-грудні 2018 року порівняно з аналогічним періодом минулого року зросло на 7,8%. Таким чином, зростання по 2018 рік стало максимальним за останні п'ять років. (У 2013 році зростання було на рівні 13,3%).

Національний банк дав прогноз світових цін на основні позиції українського експорту. Згідно з прогнозом НБУ, ціни на сталь на світових ринках будуть залишатися близькими до поточних рівнів. Ціни на залізну руду будуть знижуватися в основному за рахунок постійного зростання пропозиції. У той же час, світові ціни на зернові будуть поступово підвищуватися на прогнозному горизонті в умовах прискорення зростання світового споживання.