ua en ru

Ріст економіки Китаю став найнижчим за останні 7 років

Ріст економіки Китаю став найнижчим за останні 7 років Фото: прапор КНР

Експорт упав на 1,8%, порівняно з квітнем 2015 року

Показники зовнішньої торгівлі Китаю у квітні скоротилися на тлі намагань влади країни перервати тривале уповільнення темпів зростання другої найбільшої економіки світу. Як повідомила митна служба КНР, експорт упав на 1,8%, порівняно з квітнем 2015 року, передає DW.

Зазначено, що зниження продажів китайських товарів за кордоном поновилося після неочікуваного зростання у березні на 11,5%.

Імпорт у квітні скоротився на 10,9% до аналогічного періоду попереднього року, що стало 18-м поспіль місяцем падіння на тлі слабкого внутрішнього попиту. У березні імпорт показав 13,8% скорочення. Згідно з офіційними даними, китайська економіка продемонструвала 6,7% росту - найнижчий за останні 7 років показник. Опитування промисловців показало скорочення як активності в індустріальному виробництві, так і кількості зайнятих людей.


Сальдо зовнішньої торгівлі у квітні склало 45,6 мільярда доларів США.

Пекін, намагаючись стимулювати самодостатність економіки та внутрішнє споживання, послабив контроль за ринками кредитів та нерухомості. Аналітики відзначають, що вплив цих рішень буде тимчасовим. Березневе зростання експорту, кажуть вони, пояснюється слабкою базою минулого року та пожвавленням бізнесу після китайського Нового року у лютому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Китаю заборонила економістам і аналітикам публікувати песимістичні прогнози щодо стану національної економіки.