ua en ru

Зростання економіки Італії сповільниться на 20 років, - МВФ

Зростання економіки Італії сповільниться на 20 років, - МВФ Фото: економіка Італії "втратить 20 років зростання", прогнозує МВФ

За прогнозами експертів фонду зростання економіки Італії до кінця 2016 складе менше 1%

Міжнародний валютний фонд (МВФ) погіршив прогноз зростання економіки Італії з 1,1% до менш як 1% до кінця 2016 року. На 2017 року прогноз також знижений – з 1,25% до 1%. Про це йдеться в прес-релізі фонду.

Згідно з прогнозом МВФ, італійська економіка зможе повернутися до показників зростання, які вона демонструвала до кризи 2008 року, не раніше, ніж у середині 2020-х років.


"Італійська економіка "втратить 20 років зростання", - йдеться в прогнозі.

Експерти фонду вважають, що пожвавлення економіки Італії буде слабким і займе багато часу, а влада країни змушені будуть долати глобальні проблеми, які виникатимуть на шляху відновлення економічного зростання.

Оскільки важливу роль у эконмическом розвитку цієї країни відіграє наявність робочих місць, то для стимулювання економічного зростання владі буде необхідно зменшити високе безробіття, відновити банківський баланс і знизити держборг країни, - відзначає МВФ.

Сьогодні рівень безробіття в Італії становить 11%, а за розміром державних боргів вона посідає друге місце серед країн єврозони після Греції.

Як повідомлялося, МВФ прогнозує уповільнення темпів зростання економіки Європи через Brexit.