ua en ru

Зростання економіки ЄС до середини наступного року буде повільним,- єврокомісар О.Рен

Єврокомісар з економічних і валютних питань Оллі Рен напередодні відзначив, що через уповільнення відновлення глобальної економіки, а також зміцнення рядом європейських країн фінансової політики, зростання економіки ЄС буде повільним, і такий стан триватиме до середини наступного року.

Оллі Рен відзначив, що уповільнення відновлення світового народного господарства вплинуло на зростання експорту в Європі, і відновлення європейської економіки також сповільнилося; крім того, майбутнє економіки ЄС, як і раніше, видається "крихким", а між країнами - членами ЄС існуватиме величезний розрив, передає Сіньхуа.

Єврокомісар з економічних і валютних питань також сказав, що більшість членів ЄС почала вживати заходів для зміцнення фінансової політики, і в коротко- та середньостроковій перспективі це вплине на темпи економічного зростання в ЄС. Він наголосив, що впорядкування бюджетної сфери відверне повторну рецесію та спад економіки Європи, а без такого впорядкування теперішнє відновлення економіки може бути підважене.

Наведені Євростатом цього місяця дані свідчать про те, що після зростання економіки ЄС у другому кварталі на 1%, у третьому кварталі темпи зростання сповільнилися до 0,4%.