ua en ru

Зростання доходів бюджету Києва у 2011 р. планується на 18% більше - Р.Крамаренко

У проекті бюджету Києва на 2011 р. передбачається приріст доходів бюджету на 18% більше, ніж у 2010 р. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко, передає кореспондент РБК-Україна.
"У нас в проекті бюджету на цей рік закладений приріст доходів близько 18% в порівнянні з попереднім роком", - підкреслив Р.Крамаренко, - "Вилучення насправді на програми соціально-економічного розвитку міста не впливає ніяк, тому що вилучення впливає на першу і другу корзину - це безпосередньо утримання бюджетної сфери".
За його словами, приймаючи до уваги все викладене вище, а також те факт що в країні прийняті нові Бюджетний і Податковий Кодекс, "заробітна плата буде на рівні попереднього - поточного року, а соціальні виплати - харчування і медикаменти - які у 2010 р. практично не фінансувалися, ви знаєте, ми внесли останні зміни тільки на IV квартал і вийшли на рівень 2007 р., я думаю, що ми їх вирівняємо і виведемо на докризовий рівень".
Також Р.Крамаренко повідомив, що докладна презентація проекту бюджету Києва на 2011 р. відбудеться орієнтовно 27-28 грудня.
Варто відзначити, що 28 грудня депутати Київради планує затвердити проект бюджету столиці на 2011 р. на спеціальному засіданні.
Нагадаємо, на вчорашньому засіданні секретар Київради Олесь Довгий зазначив, що при прийнятті бюджету країни на 2011 р., парламентарії передбачили фінансування Києва, як столиці України, у розмірі лише 300 млн грн, що, за словами Довгого, є явно не достатнім для розвитку Києва. Також О.Довгий повідомив, що вилучення з бюджету столиці, з урахуванням прийнятого парламентом документа, закладаються на рівні 8,25 млрд грн.