ua en ru

Російського журналіста, затриманого в Києві, відпустили на свободу

Режисер Lenta.doc Андрій Кисельов, затриманий вранці 23 січня 2014 р. в центрі Києва з групою активістів, звільнений з відділу міліції.

Режисер Lenta.doc Андрій Кисельов, затриманий вранці 23 січня 2014 р. в центрі Києва з групою активістів, звільнений з відділу міліції. Про це повідомляє російське видання Lenta.ru.

Повідомляється, що МВС не пред'явило йому жодних звинувачень. Його перевіряли на причетність до масових заворушень у Києві.

Також у виданні зазначають, сам Андрій Кисельов розповів, що вони півтори години простояли на колінах на снігу. Також при затриманні він отримав рану на брови і численні забої. У лікарні він не був. За словами Кисельова, у протоколі записано, що він і перебували з ним активісти кидали камені і викрикували антиурядові гасла, хоча в дійсності цього не було.

Щодо активістів заведено справу, за якою Андрій Кисельов тепер проходить як свідок. Стаття, за якою порушено справу, невідома.

Про затримання Андрія Кисельова, який працював у Києві за завданням редакції Lenta.ru вранці 23 січня розповів його колега по проекту Lenta.doc Олександр Расторгуєв. Він же повідомив, що при затриманні Кисельов був побитий. З вимогою звільнити журналіста виступили голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов і голова Спілки журналістів Росії Павло Гусєв.