ua en ru

Російське військове керівництво на Донбасі намагається об'єднати всіх бойовиків в "армію Новоросії", - ІС

Російське військове керівництво на Донбасі намагається об'єднати всіх бойовиків в "армію Новоросії", - ІС Джерело фото:EPA
Російське військове керівництво у взаємодії з підрозділами ФСБ РФ на Донбасі докладає значних зусиль для підпорядкування окремих місцевих бандформувань єдиному командуванню.

Російське військове керівництво у взаємодії з підрозділами ФСБ РФ на Донбасі докладає значних зусиль для підпорядкування окремих місцевих бандформувань єдиному командуванню. Про це повідомив у своєму Facebook керівник громадської групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Фактично під виглядом т.зв. "Армії Новоросії" на окупованих територіях створено угруповання російських військ, що складається з підрозділів армії РФ і російських найманців, в яку включені окремі місцеві бандформування для другорядних і демонстраційних дій. У складі даних бандформувань, крім місцевих терористів, також перебувають російські найманці", - написав Тимчук.

За його словами, активно здійснюється вдосконалення системи постачання даної угруповання. Створюються перевалочно-розподільні бази, пункти збору і ремонту бойової техніки, накопичення матеріально-технічних ресурсів (н.п.Луганськ, Сніжне, Макіївка, Новоазовськ). Запаси боєприпасів і палива розосереджені по районах оперативного призначення російських військ, частина передається безпосередньо місцевим бойовикам.

"Сформовано єдиний центр управління ФСБ РФ на окупованій території, що складається з фахівців різних напрямів (контррозвідка, "антитерор" для боротьби з проукраїнським партизанським рухом і українськими диверсійно-розвідувальними групами, проведення інформаційно-психологічних операцій). Групі ФСБ поставлено завдання в короткий термін сформувати відповідні "спецслужби Новоросії", - йдеться в повідомленні.

Продовжується нарощування угруповань противника в районах н.п.Первомайськ, Стаханов, Донецьк, Волноваха, Гранітне, Новоазовськ.

Нагадаємо, раніше Тимчук заявив, що в Луганську і Донецьку області, на території підконтрольні бойовикам, прибувають підрозділи російських військових.