ua en ru

Російське керівництво зменшило фінансування ЛДНР, - розвідка

Російське керівництво зменшило фінансування ЛДНР, - розвідка Фото: блокпост ДНР (УНІАН)

"Керівництво" ЛДНР мінімізувати витрати "бюджетників"

Російське керівництво з четвертого кварталу 2017 року суттєво зменшило обсяги фінансової допомоги так званим "республікам" ДНР та ЛНР. Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

Інформацію про скорочення фінансування передало головне управління розвідки Міноборони.

"Це змусило керівництво останніх мінімізувати витрати на утримання місцевих "бюджетних" установ, організацій та підприємств. Зокрема, з початку року припинені виплати премій та надбавок бюджетникам, удвічі зменшені виплати з безробіття особам, які перебувають на обліку так званих "бірж праці", із затримкою на місяць фінансуватимуть загалом усі фейкові "республіканські державні установи", - повідомив Гуцуляк.

Також він додав, що дефіцит бюджету псевдо-республіки збираються покривати за рахунок активізації діяльності так званих "контролюючих і правоохоронних органів ДНР". Вони отримали вказівки посилити "роботу" з приватними підприємцями на тимчасово окупованій території Донбасу.

Нагадаємо, у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі у середу, 17 січня, в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули двоє українських військових, ще п'ятеро дістали поранення.