ua en ru

Російське командування на Донбасі краде у бойовиків паспорта РФ, - розвідка

Російське командування на Донбасі краде у бойовиків паспорта РФ, - розвідка Фото: бойовики на Донбасі (twitter.com/dubovoyslavyans)

Після звернень бойовиків їм пропонують сприяння в оформленні паспортів ДНР і ЛНР

Російське командування на Донбасі краде у бойовиків російські паспорти, після чого пропонують сприяння в оформленні паспортів самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік". Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"У з'єднаннях та частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ тривають заходи по вилученню у особового складу документів, які можуть вказувати на їх російське громадянство. У той же час, почастішали випадки викрадення паспортів громадян РФ у найманців, які під різними приводами ухилялися від добровільної здачі документів, обмежує їх свободу пересування і робить неможливим повернення в РФ. Командування частин після звернень пропонують таким особам сприяння в оформленні паспортів т. н. "ДНР / ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Російське командування на Донбасі краде у бойовиків паспорта РФ, - розвідка

Фото: скріншот повідомлення розвідки Міноборони

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованих територіях Донецької та Луганської областей продовжує зростати кількість злочинів проти населення з вини та за участю кадрових російських військовослужбовців.