ua en ru

Російсько-український міжрегіональний форум пройде в Єатеринбурзі 28-30 вересня

Російсько-український міжрегіональний форум пройде в Єкатеринбурзі 28-30 вересня 2010 р. Домовленість про це була досягнута 3 вересня в ході зустрічі повноважного представника президента РФ в Уральському федеральному окрузі Миколи Винниченко з міністром регіонального розвитку України Володимиром Яцубой, який займається підготовкою до форуму з українського боку. Як повідомляє прес-служба повноважного представника президента, головне завдання заходу - активізація прямих господарських зв'язків між країнами, пише РБК.

Бажання брати участь у форумі виразили керівники Автономної Республіки Крим, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Харківської, Херсонської, Черкаської областей України. Також на форум прибудуть керівники Міністерства регіонального розвитку і будівництва, Міністерства аграрної політики, Міністерства промислової політики, Міністерства освіти, Торговельно-промислової палати України.

Одним з головних напрямів роботи форуму стане сприяння розвитку господарських і культурних зв'язків між регіонами Уральського федерального округу і України. Вже розроблені пропозиції по підписанню міжрегіональних угод про співпрацю між Свердловською і Вінницькою, Челябінською і Запорізькою, Тюменською і Львівською областями, Ямало-Ненецьким автономним округом і Херсонською областю.

На сьогоднішній день готовність брати участь в цьому заході виразили більше 40 господарюючих суб'єктів уральського регіону. У їх числі найбільші підприємства чорної металургії і трубопрокатної галузі, представники сільськогосподарської галузі.

В ході заходу планується розвернути виставку, що демонструє господарський потенціал регіонів Уральського федерального округу. За підсумками форуму передбачається створити уральсько-український торговий дім або інший майданчик для розвитку міжрегіональних господарських зв'язків.