ua en ru

"Російсько-радянська традиція": посол ЄС про намір Кремля утворити "ХНР"

"Російсько-радянська традиція": посол ЄС про намір Кремля утворити "ХНР" Фото: посол Європейського союзу в Україні Матті Маасікас (flickr.com)

В ЄС прокоментували наміри Кремля створити в Херсоні так звану "ХНР". Там заявили, що ці намагання цілком відповідають російсько-радянській сторічній традиції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на посла Європейського союзу в Україні Матті Маасікаса в Twitter.

"Потрібно уважно стежити за Херсоном. Спроби створити будь-які "народні республіки", "ХНР" або будь-що цілком відповідають російсько-радянській сторічній традиції створення нібито "політичних" фактів, щоб отримати нібито "юридичну" основу для подальшої агресії або поділу країни", - написав дипломат.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, РФ почала підготовку з проведення "референдуму" та намагається заручитися підтримкою Херсонської облради.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський різко відреагував на спробу окупантів створити в Херсонській області псевдореспубліку "ХНР". Глава держави попередив колаборантів про наслідки.

Нагадаємо, Росія вторглася в Україну 24 лютого. Детальніше про те, що відбувається в Україні прямо зараз, про ситуацію в різних містах, оперативні дані від ключових відомств і вся актуальна інформація - в текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.