ua en ru

Російський суд засудив татарського активіста Кашапова до 3 років колонії

Російський суд засудив татарського активіста Кашапова до 3 років колонії Фото: Російський суд засудив татарського активіста Кашапова до 3 років колонії

Це перша справа у Росії про "заклики до сепаратизму", яка дійшла до суду

Суд міста Набережні Човни (РФ) засудив голову Татарського громадського центру Рафіса Кашапова до 3 років колонії загального режиму. Його визнали винним у закликах до сепаратизму, розпалюванні ненависті і ворожнечі за національною ознакою, пише Радіо Свобода.

Повідомляться, що це перша справа у Росії про "заклики до сепаратизму", яка дійшла до суду.

56-річний голова Татарського громадського центру був заарештований 29 грудня минулого року. Кримінальну справу щодо нього порушили через записи у соціальній мережі ВКонтакте. Йдеться про три тексти під заголовками "Крим і Україна будуть вільні від окупантів", "Вчора - Гітлер і Данциг, сьогодні - Путін і Донецьк", "Захистимо Україну і весь тюркський світ" і фотоколаж під назвою "Де Росія - там смерть і сльози".

Нагадаємо, сьогодні, 15 вересня, у Верховному суді Чечні почалися попередні слухання у кримінальній справі стосовно громадян України Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, обвинувачених у тому, що вони в 1994-1995 роках воювали на стороні УНА-УНСО проти російських військовослужбовців.