ua en ru

Російський суд перегляне позов "Татнафти" до України на 144 млн доларів

Російський суд перегляне позов "Татнафти" до України на 144 млн доларів Фото: суд РФ перегляне справу "Татнафта" проти України" (msk.arbitr.ru )

"Татнафта" наполягає на стягненні з України зазначеної суми

Арбітражний суд Москви заново розгляне позов російської компанії "Татнафта" до України з вимогою стягнути з відповідача 144 млн доларів за рішенням міжнародного арбітражу. Про це повідомляє російський економічний портал "Прайм"

Як повідомляється, в червні цього року Арбітражний суд Москви припинив провадження у справі, погодившись з доводами про те, що на неї в цій справі поширюється судовий імунітет, а також про те, що відсутня ефективна юрисдикція суду, оскільки в Москві немає майна боржника, на яке можна було б звернути стягнення для виконання судового акта

В подальшому Московський окружний арбітраж скасував це рішення і направив його на повторний розгляд судом нижчої інстанції.

У своєму рішенні окружний суд керувався тим, що було встановлено, що Україна відмовилася від судового імунітету, уклавши арбітражне угоду з Росією, і ця відмова поширюється не тільки на сам арбітражний процес, але і на процедури визнання і приведення до виконання арбітражного рішення. На думку касаційної інстанції, у відповідача також є майно в Москві, зокрема, передані йому будівлі.

Нагадаємо, в серпні в Росії заявили про те, що Високий суд Лондона задовольнив клопотання російської компанії "Татнафта" про приведення у виконання рішення суду в Парижі про стягнення з України 144 млн доларів.

Судовий розгляд між російською компанією і Україною тягнеться з 2008 року.