ua en ru

У Росії заявили про перемогу "Татнафти" за позовом на 144 млн доларів проти України

У Росії заявили про перемогу "Татнафти" за позовом на 144 млн доларів проти України Фото: офіс "Татнафти" (tatneft.ru)

Суд Лондона задовольнив клопотання про стягнення грошей з України

Високий суд Лондона задовольнив клопотання російської компанії "Татнафта" про приведення у виконання рішення суду в Парижі про стягнення з України 144 млн доларів. Про це повідомила представник компанії в Арбітражному суді Московського округу, передають російські ЗМІ.

"В Англії нашу заяву було задоволено і приведено у виконання на території Англії", - відповіла представник компанії на запитання судді про розгляд клопотань компанії в Англії та США.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року суд в Парижі зобов'язав Україну виплатити 112 млн доларів на користь "Татнафти". Сума в 144 млн доларів включає ці 112 млн і відсотки. Зазначимо, російська компанія намагається стягнути компенсацію за втрату частки в "Укртатнафті", яка в 2007 році перейшла групі "Приват" бізнесмена Ігоря Коломойського.

В кінці червня Арбітражний суд Москви відмовив "Татнафті" у виконанні рішення арбітражу в Парижі шляхом вилучення особняка українського посольства. Сьогодні Арбітражний суд Московського округу скасував це рішення і направив справу на новий розгляд до першої інстанції.