ua en ru

Російський суд відмовив українському політв'язню в скасуванні стягнення

Російський суд відмовив українському політв'язню в скасуванні стягнення Фото: Геннадій Афанасьєву відмовили у скасуванні стягнення

Сиктивкарський суд відхилив скаргу українського політв'язня про скасування стягнення

Міський суд Сиктивкару відмовив українському політв'язню Геннадію Афанасьєву в скасуванні стягнення. Про це заявив адвокат українця Олександр Попов, передає "Крым.Реалии".

"Вчора було останнє засідання по цій справі. Гена брав участь у засіданні по відеозв'язку, який організовували з колонії. У цьому оскарженні відмовили. Там все було досить жорстко. Жодне наше клопотання суд не задовольнив", - повідомив Попков.


Адміністрація виправної колонії оголосила стягнення Геннадію Афанасьєву відразу по прибуттю в установу за спробу сховати у себе лезо. Сам ув'язнений стверджує, що не має ніякого відношення до цього предмету, лезо йому підкинули.

Геннадій Афанасьєв був заарештований у травні 2014 року по справі так званих "терористів групи Сенцова". Разом з українським режисером Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком і Олексієм Чирнієм, Геннадія Афанасьєва визнали винним у підготовці терористичних актів в окупованому Криму.

Афанасьєв і Чирній погодилися співпрацювати зі слідством і отримали по 7 років виправної колонії. Пізніше на суді Геннадій відмовився від своїх свідчень, зізнавшись, що слідство отримало їх раніше шляхом тортур.

Нагадаємо, Сенцов засуджений до 20 років російської колонії, а Кольченко - до 10 років в'язниці.

Раніше, Сиктивкарський суд дозволив українцю Афанасьєву відбувати покарання ближче до дому.