ua en ru

Російський суд заарештував екс-нардепа Шепелєва

Російський суд заарештував екс-нардепа Шепелєва Рішенням суду Шепелєв укладений під 40-денний екстрадиційний арешт

Російський суд на 40 днів заарештував колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва. Про це у своєму Facebook повідомив журналіст Артем Шевченко.

"Він разом з дружиною сидів під арештом в Угорщині, після екстрадиції сидів в Україні, звідки втік, зараз сидить в Росії. Народний депутат ВР 5-го і 6-го скликань Олександр Шепелєв вчора рішенням суду був взятий під 40-денний екстрадиційний арешт", - написав Шевченко.

Він також розповів подробиці судового засідання.

"Шепелєв двічі симулював втрату свідомості, до нього викликали швидку медичну допомогу. Кричав, що він хворий на розсіяний склероз, гіпертонією і ще купою всяких тяжких хвороб. Суддя логічно його запитала: а навіщо ви тоді втекли з київської лікарні швидкої допомоги 6 липня 2014 року? А Шепелєв відповідає: мене, мовляв, викрав конвоїр Бондаренко і вивіз. А суддя йому: а чому тоді в машині за кермом був ваш двоюрідний брат Панченко, якого разом з вами позавчора затримали позавчора в Москві? Цирк та й годі", - зазначив Шевченко.

Зазначимо, що ГПУ вже готує матеріали про видачу екс-нардепа.

Нагадаємо, в січні 2013 р. Олександр Шепелев був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

Замах на Дядечка було скоєно навесні 2012 р. в селі Софіївська Борщагівка під Києвом. Тоді невідомі з автоматичної вогнепальної зброї обстріляли його автомобіль Mercedes. Внаслідок інциденту 46-річний водій отримав вогнепальне поранення нижніх кінцівок, а банкір тілесні ушкодження у вигляді садна правого стегна.

У 2012 р. стало відомо, що СБУ порушила кримінальну справу проти Шепелєва. Його підозрюють у причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 млн грн, а також в участі разом з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання державних коштів рефінансування НБУ на 315,3 млн грн у березні-травні 2009 р.