ua en ru

ГПУ готує матеріали про видачу екс-нардепа Шепелєва

Генеральна прокуратура України готує матеріали про видачу колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, якого вчора було затримано в Росії. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Зараз Генеральною прокуратурою України готуються матеріали до компетентного органу Російської Федерації про видачу О. Шепелєва для притягнення до кримінальної відповідальності у відповідності з вимогами Європейської конвенції про видачу правопорушників 1957 року та Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ГПУ, Шепелєва було затримано 19 березня на території Московської області.

Нагадаємо, в січні 2013 р. колишній народний депутат Олександр Шепелев був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

Замах на Дядечка було скоєно навесні 2012 р. в селі Софіївська Борщагівка під Києвом. Тоді невідомі з автоматичної вогнепальної зброї обстріляли його автомобіль Mercedes. Внаслідок інциденту 46-річний водій отримав вогнепальне поранення нижніх кінцівок, а банкір тілесні ушкодження у вигляді садна правого стегна.

У 2012 р. стало відомо, що СБУ порушила кримінальну справу проти Шепелєва. Його підозрюють у причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 млн грн, а також в участі разом з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання державних коштів рефінансування НБУ на 315,3 млн грн у березні-травні 2009 р.