ua en ru

Російський снайпер воює на Донбасі під виглядом бойовика ДНР, - волонтери

Російський снайпер воює на Донбасі під виглядом бойовика ДНР, - волонтери Фото: військові РФ на Донбасі

Військових РФ відправляють у "відрядження" на Донбас у якості інструкторів та снайперів

Російський снайпер воює на Донбасі під виглядом бойовика так званої "Донецької народної республіки". Про це повідомляється в розслідуванні InformNapalm.

"У черговому OSINT-розслідуванні розкрито снайпер зі складу 19-ї окремої мотострілкової бригади (ОМСБР) ВС РФ, який маскується під "ополчення Новоросії" і несе своєрідний "російський світ" на Донбас", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, мова йде про громадянина Російської Федерації Михайла Міловидова, який є кадровим військовослужбовцям 19-ї ОМСБр (в/ч 20634, дислокація: м. Владикавказ, Північна Осетія) Південного військового округу ЗС РФ.

Зазначається, що приналежність Міловидова до 19-ї ОМСБр, прямо або побічно підтверджується у його соцмережах.

"З кінця 2013-початку 2014 року - контрактник на посаді снайпера 19-ї ОМСБр (ймовірно, строкову військову службу починав в одній з учбовок ЦВО, з подальшим переведенням на Кавказ). У березні-квітні 2014 року був відряджений на Донбас в "масовку", брав участь у захопленні адміністрації м. Донецьк, виділяючись серед натовпу не тільки "колорадською" стрічкою, але і білою нарукавной пов'язкою - ідентифікатором російсько-терористичної приналежності (швидше за все, брав участь і в інших провокації)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Миловидов був прикомандирований до бандформування "Схід" і чередував участь у бойових діях на Донбасі зі службою в 19-й бригаді у Владикавказі.

Крім того, наголошується, що в ході розслідування було встановлено, що "певна категорія військовослужбовців-контрактників ЗС РФ веде гібридне життя". Так, залишаючись в списках військових частин армії РФ, вони їдуть у "відрядження" на Донбас в якості інструкторів, снайперів або військових фахівців.

altaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Фото: публікації в соцмережах

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура РФ розслідує розкрадання коштів командуванням бойовиків на Донбасі.