ua en ru

Російський "Сбербанк" залучив синдикований кредит на 1,5 млрд дол

"Сбербанк Росії" закрив операцію із залучення синдикованого кредиту зарубіжних банків на суму 1,5 млрд дол. Про це повідомляє прес-служба банку. Термін угоди становить три роки з одноразовим погашенням в кінці терміну, процентна ставка по кредиту становить LIBOR + 150 базисних пунктів. Кредит був значно перепідписаний вже на стадії формування групи організаторів угоди. Крім того, "Сбербанк" ухвалив рішення про проведення спільної синдикації, яка була позитивно сприйнята ринком.

Кредит став найбільшою операцією для російських банків в 2012 р. c самим тривалим терміном кредитування. Цінові параметри угоди є рекордними в поточних ринкових умовах і відповідають ставками за попереднім синдикованими кредитами для "Ощадбанку", реалізованим в 2010 р. і 2011 р.

Організаторами і букраннерами кредиту виступили Bank of America Securities Limited, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd., Barclays Bank PLC, BNP Paribas, Citibank N.A., HSBC Bank plc, ING Bank N.V., J.P. Morgan Limited, Mizuho Corporate Bank Ltd., Sumitomo Mitsui Banking Corporation. В якості провідного організатора в угоді брав участь The Bank of New York Mellon, в якості співорганізатора - Commerzbank AG. Координатором і платіжним агентом синдикованого кредиту є Barclays Bank PLC.

У листопаді 2011 р. "Сбербанк" залучив синдикований кредит у розмірі 1,2 млрд дол. строком на 3 роки з одноразовим погашенням в кінці терміну. Ставка за кредитом становить LIBOR плюс 1,5% річних.

ВАТ "Сбербанк Росії" - найбільший банк в Росії, Центральній та Східній Європі, на частку якого припадає близько 30% активів російської банківської системи й нараховує близько 240 тис. співробітників. Засновником і головним акціонером "Сбербанк" є Центральний банк РФ, що володіє понад 60% голосуючих акцій. Іншими акціонерами банку є понад 245 тис. фізичних і юридичних осіб. В Україні "Сбербанк" представлений "Дочірнім банком Сбербанку Росії", а також ІК "Трійка Діалог Україна".