ua en ru

Російський ринок акцій завершив день упевненим зростанням

Торги на російському фондовому ринку завершилися упевненим зростанням провідних індексів. Незважаючи на високу волатильність, поліпшити зовнішній фон і перепроданість низки акцій змусили інвесторів повернутися до покупок. В результаті РТС міцно закріпився вище втраченої було позначки в 1500 пунктів, а індекс ММВБ додав більше 2%.
За підсумками торгів 2 листопада індекс ММВБ виріс на 2,24% - до 1488,86 пункту. Індекс РТС додав 2,78% - до 1526,19 пункту, а індекс RTS Standard завершив день із зростанням 2,3%, опустившись до позначки 10111,65 пункту.
Краще ринку виглядали акції нафтогазових компаній (на тлі стабілізації цін на нафту), а також банківського сектора, отыгрывающего занадто сильне падіння. Так, акції Газпрому виросли на 4,65%, "Роснафти" - на 3,45%, Ощадбанк - на 2,27%.
Неабиякою мірою покупки російських цінних паперів обумовлені очікуванням результатів дводенного засідання комітету з відкритих ринків ФРС, на якому, можливо, обговорюватимуться заходи по підтримці зростання американської економіки. Втім, більшість експертів не чекає будь-яких сюрпризів від Федрезерву, хоч якісь незначні підбадьорливі обіцянки і можуть бути зроблені.
В центрі уваги інвесторів у той же час залишається ситуація навколо винесення плану порятунку Греції на всенародний референдум. "Очевидно, що більшість греків хоче залишитися у складі зони євро, але в той же час їх навряд чи влаштовують запропоновані заходи жорсткої економії. У даній ситуації стає важливою саме формулювання питання на референдумі. Можливо, ситуацію може прояснити засідання G20, на якому тема європейської кризи буде домінуючою", - відзначає начальник відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко.