ua en ru

Російський ринок акцій відкрив торги зростанням котирувань

Російський ринок акцій відкрив торги зростанням котирувань. Індекс ММВБ станом на 8:20 за київським часом виріс на 0,13% і склав 1491,49 пункту, індекс РТС підвищився на 0,22% - до 1533,01 пункту. При цьому індекс RTS Standart склав 10168,26 пункту, додавши 0,22% по відношенню до рівня закриття попередньої торгової сесії.
Зовнішній фон на відкритті торгів сьогодні складається позитивний, відзначає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. Торги на фондових біржах США напередодні завершилися зростанням основних індексів на 0,1-0,9%, який був забезпечений як надіями на стабілізацію ситуації в європейській економіці, так і оптимістичними макроекономічними даними щодо ринку праці країни, коментує експерт.
Аналітик "ВТБ 24" Станіслав Клещов, у свою чергу, вважає, що відскік, сформований напередодні на ринках, не можна назвати упевненим відновленням, оскільки індекси не відіграли і половини того обвалу, який стався напередодні. Пониження прогнозів зростання європейської економіки як з боку Європейської комісії, так і з боку Європейського центрального банку знов примушує інвесторів з обережністю відноситися до акцій, відзначає Клещов.
Нагадаємо, напередодні торги на російському фондовому ринку завершилися зростанням котирувань. За підсумками торгової сесії 10 листопада 2011 р. індекс ММВБ виріс на 1,28% - до 1489,58 пункту, індекс РТС досяг відмітки 1529,71 пункту, піднявшись на 1,11%. При цьому RTS Standard додав 1,38% і склав 10145,65 пункту. Таким чином, російському ринку акцій вдалося відіграти частину втрат, які він поніс 9 листопада ц. р. Фондові торги в Європі напередодні закрилися переважним зниженням провідних індексів. Основним чинником, що чинив вплив на такий розвиток подій, сталі побоювання інвесторів про швидке посилювання економічної кризи в Італії.