ua en ru

Російський холдинг "КДВ груп" претендує на покупку фабрики Порошенка в Росії

Російський холдинг "КДВ груп" претендує на покупку фабрики Порошенка в Росії Джерело фото: "Коммерсантъ"
Один з найбільших російських виробників снеків - холдинг "КДВ груп" є основним претендентом на купівлю російських активів кондитерської компанії Roshen, які належать нинішньому Президентові України Петру Порошенку.

Один з найбільших російських виробників снеків - холдинг "КДВ груп" є основним претендентом на купівлю російських активів кондитерської компанії Roshen, які належать нинішньому Президентові України Петру Порошенку. Про це повідомляє Forbes з посиланням на два джерела, знайомі з ходом операції.

Крім того, інформацію про інтерес групи КДВ до купівлі фабрик Roshen в Липецьку підтвердило джерело в самій КДВ. Офіційний запит у КДВ вчора залишився без відповіді.

За словами джерела, КДВ проявила інтерес не тільки до нещодавно модернізованих фабрик в Липецьку, на які витрачалася значна частина доходів Roshen за останні роки, але і на логістичний центр класу А розміром 32 000 кв. м з щоденним оборотом понад 3500 тонн.

Виручка російського підрозділу української кондитерської фабрики Roshen - ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" - в 2013 р. по РСБО збільшилася на 23% порівняно з попереднім роком і склала 2,16 млрд рублів. За даними Roshen, частка компанії на російському кондитерському ринку становила 7%.

Засновником і співвласником компанії "КДВ Груп" є томський підприємець Денис Штенгелев. Компанія заснована в 1994 р. на базі кондитерського дому "Схід". Їй належить компанія "Бріджтаун фудс", бренд "Бабині насіння", а також холдинг "Сибірський берег". Виручка в минулому році склала 43,4 млрд рублів, при цьому доходи зросли на 10,8 млрд рублів.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підтвердив, що компанія Rothschild & Cie отримала всі повноваження для продажу його бізнесу після того, як він був обраний главою держави.