ua en ru

Російський "Фосагро" планує залучити в ході IPO 500 млн дол., - джерело

Російський агрохімічний холдинг "Фосагро" планує залучити в ході IPO не менше 500 млн дол., продавши існуючі акції. Про це пише Reuters, посилаючись на три джерела на фінансовому ринку.
Сьогодні, 14 червня, компанія оголосила про намір провести IPO з лістингом в РФ і Лондоні. Джерела на фінансовому ринку повідомили агентству, що компанія планує почати роад-шоу 29 червня, закрити книгу заявок - 15 липня.
Серед продають акціонерів можуть виявитися зареєстровані на Кіпрі Chlodwig Enterprises Limited, Miles Ahead Management Limited, Adorabella Limited, Dubhe Holdings Limited і Fornido Holding Limited, повідомила Фосагро.
За словами джерел, близьких до розміщення, компанія перед IPO оцінювалася в діапазоні від 6 млрд дол до більш ніж 8 млрд дол
Згідно з наявною інформацією, у компанії немає гострої потреби в грошах, для неї IPO - це спосіб отримати ринкову оцінку. Крім того, акції можуть знадобитися для розрахунку ними в потенційних операціях злиття і поглинань.
Спільними глобальними координаторами розміщення виступають Citi, "Ренесанс Капітал" і "Трійка Діалог". Citi, "Ренесанс Капітал", "Tройка Діалог", Credit Suisse і BMO Capital Markets обрані в якості сумісних букраннером на глобальних ринках.Raiffeisenbank призначений лід-менеджером розміщення.
Відзначимо, сектор виробників добрив переживає бум злиттів і поглинань. Поки найбільшою операцією стало об'єднання "Уралкалія і" сильвинитом ". Черговим об'єктом для покупки може стати компанія" Росош Міндобрива ", про інтерес до якої вже офіційно оголосили російські" Єврохім "і" Акрон ", а також український бізнесмен Дмитро Фірташ.