ua en ru

Російський бізнес після введення санкцій ЄС почав вивозити за кордон український ліс, - Москаль

Російський бізнес після введення санкцій ЄС почав вивозити за кордон український ліс, - Москаль Фото: голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль

Росіяни вивозять український ліс на експорт

Після введення санкцій російський бізнес почав вивозити за кордон український ліс. Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

Як зазначається, після того, як Євросоюз ввів санкції проти Росії, росіяни взялися вивозити за кордон український ліс.

"На сьогодні, 3 червня, на прикордонних залізничних станціях "Батьово" та "Чоп" накопичилося 166 вагонів з деревиною, готову до відправки на експорт. Всі вагони завантажені в інших областях України (в першу чергу Львівщині) паливною деревиною, тобто дровами", - наголошується в повідомленні.


"Значна частина вагонів з лісом, що застрягли на Закарпатті, належить росіянам. Ми з'ясували дані з однієї з компаній. Це "Woodsources.r.o.", - заявив Москаль.

За його словами, розмір паливної деревини на експорт не обмежений законодавством, під виглядом дров (або разом з ними) в Чехію вивозиться ділова деревина, яка потім переправляється партнерам "Woodsources.r.o." на підприємства Австрії та Румунії. Так, за фактом росіяни вивозять український ліс на експорт, а українці заради наживи активно їм у цьому допомагають.

Нагадаємо, раніше Москаль повідомив, що російські фірми вивозять українську деревину в Європу.