ua en ru

Російських військових масово відкликають з відпустки, - ІО

Російських військових масово відкликають з відпусток.

Російських військових масово відкликають з відпусток. Про це повідомив у своєму Facebook керівник громадської групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"На території Росії відзначається масове відкликання військовослужбовців ЗС РФ з відпусток", - написав Тимчук.

За даними ІС, в смузі Тельманове-Гранітне (Тельманівський район Донецької області) зазначається висування до переднього краю групи російських військ. Зафіксовано до 15 одиниць бронетехніки (з них до 6 танків). Також встановлено наявність 120-мм мінометів.

В районі Тельманове російські військові обладнали позиції для артилерії і ведуть інженерні роботи.

Крім цього, Тимчук написав, що для російських журналістів бойовики організували "інформаційні тури" до колишнього блокпосту №32. Там терористи демонструють залишки української бронетехніки і нібито місця поховання загиблих українських військовослужбовців.

Як зазначається, російське командування суворо доручило підрозділам бойовиків ДНР і ЗС РФ дотримуватися заходів маскування.

"Всі переговори, які містять інформацію про діяльність і пересування підрозділів, по відкритих каналах зв'язку суворо заборонені. Пересування та здійснення маршів запропоновано проводити в темний час доби, або в сутінках (вранці або ввечері). Вказівка пересуватися в темний час доби викликає невдоволення і у терористів (відсутність необхідних навичок управління бронетехнікою в темний час доби), і у російських військовослужбовців (слабке знання місцевості)", - написав Тимчук.

За його словами, у складі російської угруповання РЕБ і РТР на Донбасі до активної діяльності приступила спеціалізована група дезінформації, яка складається з фахівців ГРУ ГШ ЗС РФ.

В ІС відзначають, що в населених пунктах, підконтрольних ЛНР, відбувається прийом платежів від населення за електроенергію, газ і воду. Частина цих коштів надходить ватажкам терористичних формувань, при цьому Україна зазначених коштів не отримує.

Нагадаємо, за даними ІС, росіяни вивезли вчора 150 трупів своїх військових з Донбасу.