ua en ru

Російські війська захопили Новоазовськ, - РНБО

Російські війська захопили Новоазовськ (Донецька область).

Російські війська захопили Новоазовськ (Донецька область). Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО.

"Ситуація в зоні проведення АТО за останню добу ускладнилася. Триває контрнаступ підрозділів ЗС РФ і бандформувань в південно-східній частині Донецької області. Вчора під контроль російських військових перейшло місто Новоазовськ, а також ряд населених пунктів Новоазовського, Старобешівського, Амвросіївського р-нів", - йдеться в повідомленні.

На південному напрямку протягом вчорашнього дня ситуація розвивалася наступним чином: близько 11:00 на околиці Новоазовська і позиції Збройних сил України були обстріляні з установок "Град" з території Росії. Після цього о 12:30 почалася атака двома колонами військової техніки у складі танків, БМП і БТР, які зайшли в Україну з Весело-Вознесенки і Максимова Ростовської області РФ. Не маючи важкої зброї прикордонники і гвардійці відступили. Трохи пізніше сили АТО відійшли з Новоазовська для перегрупування

Ближче до вечора обидві російські колони увійшли в Новоазовськ. Бронетехніка росіян та їх найманців також знаходиться в околицях міста. Біля населеного пункту Холодну зафіксовано систему залпового вогню "Ураган".