ua en ru

Російські війська намагається відтіснити українських прикордонників від лінії кордону в Луганській обл., - РНБО

Російські війська намагається відтіснити українських прикордонників від лінії кордону в Луганській обл.

Російські війська намагається відтіснити українських прикордонників від лінії кордону в Луганській обл. Про це сьогодні на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тривають обстріли наших позицій та населених пунктів з території РФ. Протягом доби вогонь вівся в напрямку селища Станиця Луганська та м. Луганськ. Росіяни обстріляли пункт пропуску "Красна Талівка" Луганської області", - заявив Лисенко.

Він зазначив, що вогонь вівся з села Прогной Ростовської області РФ. Після першого артобстрілу о 22:00 російський безпілотник провів розвідку району та залетів на територію України на 3 км, після чого обстріли продовжилися.

"Це вже не перший артобстріл цього пункту пропуску, який на даний момент офіційно не діє. Такими діями росіяни намагаються відтіснити прикордонників від лінії кордону на цій ділянці, проте підрозділи Держприкордонслужби продовжують його контролювати та обороняти", заявив Лисенко.

Також, за його словами, артилерійських ударів по силам АТО з боку РФ завдано у районі сіл Дмитрівка та Побєда Новоайдарського р-ну Луганської області.

"Організація з безпеки та співробітництва в Європі підтвердила обстріл української території з боку Росії. Протягом останнього тижня артилерійські вибухи й перестрілки були чутні лише у західних та північних напрямках. Також вперше спостерігачі зафіксували обстріл зброєю легкого і важкого калібру з східних і південно-східних районів, які межують з Україною", - процитував Лисенко повідомлення ОБСЄ.