ua en ru

Російські війська продовжують перегруповуватися на території Брянської області, - МЗС України

Російські війська продовжують перегруповуватися на території Брянської області.

Російські війська продовжують перегруповуватися на території Брянської області. Про це на брифінгу заявив голова департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"За інформацією силових структур, триває перегрупування збройних сил РФ в прикордонних з Україною районах. Так, на території Брянської області спостерігається концентрація військової техніки близько 18 кілометрів від кордону. Протягом 25 березня до станції Клімово Брянської області прибуло 2 військових ешелони до 60 вагонів з особовим складом та військовою технікою. Зафіксовано розгортання засобів зв'язку і управління. Виявлені модулі для проживання особового складу, облаштування штабів, медичних пунктів, військових польових містечок", - заявив дипломат.

Перебийніс також зазначив, що військові РФ активно ведуть повітряну розвідку прикордонних регіонів України.

"РФ активно використовує безпілотні літальні апарати для ведення повітряної розвідки і контролю обстановки прикордонних регіонів. За останні 2 дні на ділянці органів охорони кордону східного регіонального управління зафіксовано близько 40 польотів російських безпілотних літальних апаратів", - заявив Перебийніс.