ua en ru

Російські війська готуються до масових протестів населення окупованого Донбасу

Російські війська готуються до масових протестів населення окупованого Донбасу Фото: бойовики на Донбасі

На Донбасі ростуть проукраїнські та протестні настрої

Командування російських військ на окупованому Донбасі готується до придушення масових протестів населення. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України в Facebook.

Повідомляється, що на підконтрольних бойовикам територіях ростуть проукраїнські і протестні настрої, населення відмовляється від військової служби на тлі проблем з медициною і продуктами.

"Російське окупаційне командування готується до протидії масовим заворушенням, в тому числі до саботажу підготовки до місцевих "праймеріз", а також використовує економічні важелі тиску", - йдеться в повідомленні.

Крім того, бойовики посилили поліцейський режим під приводом боротьби з диверсантами. В рамках даних заходів деякі підрозділи приведені в режим підвищеної боєготовності.

"Російська окупаційна влада поставила обов'язкову умову: надавати гуманітарну допомогу або грошову компенсацію, яка передбачена замість гуманітарної допомоги, тільки тим сім'ям, які представлять довідку про проходження служби члена сім'ї в російських окупаційних військах або, відповідно, про загибель або отримані поранення члена родини під час "служби", - йдеться в повідомленні.

Обстановка в зоні АТО станом на 19 вересня Використовуючи режим відносної тиші, на тимчасово окупованих територіях схо...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 19 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики готують диверсії в окупованих Первомайську і Кіровську.