ua en ru

Російські військові взяли участь у підготовці неправдивих репортажів про Донбас, - розвідка

Російські військові взяли участь у підготовці неправдивих репортажів про Донбас, - розвідка Фото: бойовики на Донбасі

Військові РФ спеціалізуються також на дискредитації сил АТО на Донбасі

У підготовці неправдивих репортажів про Донбас в російських ЗМІ взяли участь офіцери військових частин інформаційного протиборства Збройних сил Росії. Про це йдеться в повідомленні Головного розвідувального управління Міноборони України у Facebook.

Повідомляється, що командування російських окупаційних військ продовжує вживати заходи щодо дискредитації сил АТО. Зокрема, на позиціях "11 окремого мотострілецького полку" (Донецьк) групою кореспондентів "П'ятого каналу Санкт-Петербург" проводилася відеозйомка зруйнованих житлових будинків та інших об'єктів соціальної інфраструктури.

"До складу групи залучалися офіцери військових частин інформаційного протиборства ЗС РФ, які спеціалізуються на виготовленні неправдивих та перекручених матеріалів з метою дискредитації сил АТО. Під час зйомок репортажу спеціальна вогнева група підтримки вела обстріл позицій сил АТО для провокування вогню у відповідь", - йдеться в повідомленні.

Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей станом на 18 травня У складі з’єднань і ...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 18 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФСБ проводить перевірку керівного складу "адміністрацій" ДНР/ЛНР.