ua en ru

Російські літаки розбомбили ще один госпіталь в Алеппо

Російські літаки розбомбили ще один госпіталь в Алеппо Фото: в Алеппо зруйнований ще один госпіталь

Медичний центр зруйнований повністю

Внаслідок авіаударів російських ВПС і військ Асада 29 квітня був зруйнований ще один госпіталь у сирійській провінції Алеппо, яким опікувала канадська некомерційна організація UOSSM-Canada. Про це повідомляється на сайті організації.

"29 квітня о 12:30 сили сирійського режиму і Росії розбомбили Центр з надання первинної медичної допомоги Аль Марджех в Алеппо", - йдеться в повідомленні.


Повідомляється, що Аль Марджех був повністю зруйнований і став другим цивільним об'єктом, що зазнав авіанальоту протягом останніх трьох днів.

В результаті обстрілу ніхто не постраждав, оскільки на момент авіанальоту лікувальний заклад був порожнім.

Госпіталь в Алеппо

Фото: зруйноване приміщення медичного центру в Алеппо

В організації вважають, що медичні установи останнім часом стали головними цілями запеклих авіаударів в Алеппо.

"Напади на медичні центри та лікарні є військовим злочином. Ми рішуче засуджуємо ці дії і закликаємо міжнародне співтовариство захистити лікарні та співробітників гуманітарних організацій. Настав час міжнародному співтовариству вжити заходів, щоб зупинити ці злочини проти людства", - вважає керівник UOSSM-Canada, доктор Анас Аль-Кассем.

госпіталь в Алеппо

Фото: повністю зруйнований в результаті авіанальоту госпіталь

Нагадаємо, щонайменше 30 людей загинули та 62 отримали поранення 27 квітня після того, як російський військовий літак обстріляв польовий госпіталь в сирійській провінції Алеппо.