ua en ru

Російські правозахисники в найближчі дні визнають Савченко політв'язнем, - адвокат

Російські правозахисники в найближчі дні визнають українську льотчика Надію Савченко політв'язнем.

Російські правозахисники в найближчі дні визнають українську льотчика Надію Савченко політв'язнем. Про це повідомив один з адвокатів Савченко Марк Фейгін у своєму Twitter.

"У найближчі дні Надія Савченко буде визнана російськими право захисними організаціями політв'язнем", - написав Фейгін.

Зазначимо, сьогодні Воронезький облсуд прийняв рішення залишити Савченко під вартою до 30 жовтня 2014 р. При цьому захист завтра має намір оскаржити це рішення.

Також суд відмовився порушувати кримінальну справу за фактом викрадення Савченко.

Крім того, адвокати Савченко повідомили, що найближчим часом льотчицю, яка зараз утримується в Воронежі, доставлять у Москву для проведення психіатричної експертизи в інституті Сербського.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на востокеУкраины двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.