ua en ru

Російські прикордонники не пустили українського дипломата в пункт пропуску "Донецьк", - ДПС

Російські прикордонники не пустили українського дипломата в пункт пропуску "Донецьк", - ДПС
Російські прикордонники 2 грудня не пропустили до української міжвідомчої групи, яка перебуває у пункті пропуску "Донецьк" (РФ), консула Генерального консульства України в Ростові-на-Дону.

Російські прикордонники 2 грудня не пропустили до української міжвідомчої групи, яка перебуває у пункті пропуску "Донецьк" (РФ), консула Генерального консульства України в Ростові-на-Дону. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України (ДПС).

Як зазначається, представники прикордонного управління ФСБ Росії аргументували відмову відсутністю спеціального пропуску.
"З-за цього український дипломат не зміг потрапити до персоналу Державних прикордонної та фіскальної служб України. Він повинен був доставити теплі речі персоналу і ліки, оскільки двоє представників групи захворіли", - сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що з жовтня 2014 р. по теперішній час дипломат неодноразово прибував у зазначений пункт пропуску з аналогічною місією.

"Про його візити, в тому числі і в цей раз, російська сторона була завчасно повідомлено про час і мету візиту", - підкреслили в ДПТС.

Керівництвом Східного регіонального управління Держприкордонслужби за даним фактом направлено лист начальнику прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області.

Нагадаємо, напередодні МЗС України направило ноту протесту РФ у зв'язку з незаконною відправкою "гумконвоя" на Донбас, зокрема, через пункт пропуску "Донецьк".