ua en ru

Російські письменники закликали Путіна звільнити Сенцова

Російські письменники закликали Путіна звільнити Сенцова Фото: Олег Сенцов

Лист підписав 61 член Всесвітньої організації письменників

Понад 60 членів Всесвітньої організації письменників закликали президента Росії Володимира Путіна помилувати Олега Сенцова. Про це повідомляють "РИА Новости".

"Ми просимо Вас, пане президент, застосувати до Олега Сенцову норму закону, що дозволяє главі держави приймати рішення про помилування засуджених без визнання провини з їх боку, просимо використовувати всі наявні ресурси і механізми для якнайшвидшого звільнення нашого колеги Олега Сенцова", - йдеться в листі письменників російському президенту.

Лист підписав 61 член організації, серед яких - Олександр Архангельський, Вероніка Доліна, Денис Драгунський, Тимур Кібіров, Майя Кучерская, Олександр Кушнер та інші письменники, поети і журналісти.

Звернення до президента з проханням помилувати Сенцова також направили російські письменники - учасники Конгресу інтелігенції.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська розраховує на видачу засуджених у Росії Олега Сенцова і Олександра Кольченко найближчим часом.