ua en ru

Російські козаки на Донбасі займаються насильством і мародерством, - МВС України

Російські козаки на Донбасі займаються насильством і мародерством, - МВС України Фото: начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін

За даними МВС, козаки зараз підпорядковуються ватажка на прізвисько "Батя"

Російські козаки, що перебувають на непідконтрольних Україні територіях Донбасу, займаються мародерством, грабежами та насильством. Про це повідомив начальник ГУ МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін в інтерв'ю РБК-Україна.

За словами Аброськіна, з 30 квітня і по сьогоднішній день на території Донецька, Макіївки, Єнакієвого і Горлівки відбуваються бойові зіткнення т. н. "гвардії" ДНР з російськими козаками.

"Наскільки ми розуміємо, російські козаки - це мародери, які були запрошені на цю територію, і які зараз вийшли з-під контролю. Самі бойовики кажуть, що козаки воювати не хочуть, а займаються мародерством, грабежами, зґвалтуваннями, викраденням людей", - заявив він.

Начальник обласної міліції додав, що нещодавно т. н. "гвардія" атакувала готель "Прага", в якій перебували козаки, в результаті чого один "гвардієць" був убитий, також були затримані кілька козаків. Подібні сутички тривають, підкреслив Аброськін.

"Так звана "гвардія" ДНР і МДБ підпорядковується Захарченко. Але козаки зараз відокремилися від цих підрозділів. Наскільки нам відомо, вони підпорядковуються російському козака на прізвисько "Батя". В даний час він десь ховається на території, контрольованій бойовиками. Зараз йдуть його активні пошуки", - зазначив він.

Нагадаємо, в квітні заступник командувача АТО Валентин Федічев заявив, що бойовики зачистили Луганську обл. від "козаків".