ua en ru

Російські хакери під час виборів в США шукали уразливості в системах 21 штату

Російські хакери під час виборів в США шукали уразливості в системах 21 штату Ілюстративне фото: хакери (Cybersecurity Italia)

Російські хакери в основному не намагалися проникнути в системи, а сканували уразливості

Російські хакери в період президентських виборів Сполучених штатах Америки (США) в 2016 році досліджували уразливості в системах 21 американського штату. Про це заявила офіційний представник Міністерства внутрішньої безпеки США (DHS) Жанетт Манфра, пише The Hill.

Як повідомили в міністерстві, хакери в основному не намагалися проникнути в системи, а сканували уразливості. У той же час Манфра відкинула припущення, що інші штати, де не виявили втручань російських хакерів були менш уразливі.

"Я думаю, ми можемо припустити, що більшість штатів були, ймовірно, мішенню", - сказала Манфра під час засідання Комітету національної безпеки Сенату.

"Я думаю, що американські люди в цих штатах були введені в оману. Ймовірно, всі 50 штатів були б втягнуті в це", - додала представник відомства.

Манфра підкреслила також, що насправді втручання торкнулося лише невеликої кількість державних систем.

За даними відомства, хакери здебільшого намагалися розвідати слабкі місця американських систем, ніж їх зламати. Манфра заявила, що зараз і в подальшій роботі Міністерство внутрішньої безпеки зосереджується на захисті від зовнішнього втручання в критично важливу інфраструктуру Сполучених Штатів.

Нагадаємо, раніше у відділі кіберзахисту Міністерства внутрішньої безпеки США заявили, що хакери РФ до президентських виборів 2016 року отримали доступ до списків виборців в деяких штатах.