ua en ru

Російські бойові літаки пролетіли в милі від американського авіаносця у Корейського півострова

Російські бойові літаки пролетіли в милі від американського авіаносця у Корейського півострова Фото: авіаносець "Рональд Рейган"

У відповідь з авіаносця піднялися чотири винищувачі

Два російських далеких протичовнових літака Ту-142 пролетіли на близькій відстані - в межах морської милі - поруч з американським авіаносцем "Рональд Рейган". У відповідь з авіаносця піднялися чотири винищувачі, повідомляє видання американських збройних сил Stars and Stripes з посиланням на представника Сьомого флоту ВМС США.

Інцидент стався, коли авіаносець "Рональд Рейган" перебував у міжнародних водах недалеко від Корейського півострова.

Як сказало джерело видання, вранці у вівторок, 27 жовтня, два російських далеких протичовнових літака Ту-142 пролетіли на висоті 150 метрів на відстані не більше ніж однієї морської милі (1,8 км) від авіаносця.

Повідомляється, що "Рональд Рейган" у водах у Корейського півострова проводив заплановані маневри. Американські військові намагалися зв'язатися з пілотами по радіозв'язку, але не отримали відповіді.
У підсумку з авіаносця по тривозі були підняті чотири винищувачі F/A-18 Super Hornet.

За словами представника Сьомого флоту, лейтенанта Лорена Коула, США попереджають, що всі операції в міжнародних водах необхідно проводити у відповідності з правами інших держав і діяти без ризику.

Нагадаємо, ракети, випущені Каспійською флотилією в бік Сирії, пролетіли всього в декількох милях від безпілотника США.