ua en ru

Російські бойовики вже 59 разів порушили перемир'я на Донбасі, - МЗС України

З моменту одностороннього проголошення режиму незастосування сили на Донбасі російські бойовики порушили його вже 59 разів.

З моменту одностороннього проголошення режиму незастосування сили на Донбасі російські бойовики порушили його вже 59 разів. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

МЗС, зокрема, заявив про 13 випадках обстрілу з мінометів блокпостів українських миротворців, а також вчинення низки нападів на аеродром в Краматорську.

"В цілому з моменту одностороннього проголошення режиму незастосування сили зафіксовано 59 випадків його порушення з боку російських бойовиків. У результаті цих нападів загинули 18 військовослужбовців, щодня зростає кількість поранених. За оперативними даними, терористи використовують режим незастосування сили для передислокації, відновлення технічного стану військової техніки, зміцнення блокпостів", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в заяві, міжнародне співтовариство поділяє вимога України до Російської Федерації використовувати всі вплив "на бандитів з метою припинення ними насильства та складання зброї, перекрити коридори постачання зброї і бойовиків на територію України, встановити жорсткий контроль на державному кордоні та повернути російські війська з прилеглих до України регіонів до місць постійного базування".