ua en ru

Російські банки надали українським позичальникам 15-17 млрд дол. кредитів, - S&P

За оцінками рейтингового агентства Standard&Poor's, сукупний обсяг активів російських банківських груп, схильних до ризиків, які пов'язані з веденням діяльності в Україні, складає приблизно 23-25 млрд дол. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "S&P: як українська криза вплинула на кредитоспроможність російських банків, представлених в Україні".

У S&P відзначають, що цей показник не перевищує 3% обсягу сукупних активів цих фінансових груп, але для деяких банків ця цифра може бути вищою.

У матеріалі зазначається, що зазначенная сума включає кредити обсягом близько 8 млрд дол., видані українськими дочірніми банками.

"Частку кредитів, наданих російськими банками українським позичальникам у їх сукупному кредитному портфелі складно визначити точно, але ми вважаємо, що обсяг цих кредитів може становити близько 15-17 млрд дол., - наголошується в статті-коментарі рейтингового агентства, - Приблизно 30-40% цих коштів хеджовані або забезпечені гарантіями? або активами, які зареєстровані за межами України, що, на наш погляд, частково знижує кредитні ризики та зменшує можливі збитки".

Нагадаємо, 10 квітня Служба кредитних рейтингів Standard&poor's знизила довгострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті з "ССС" до "СС".