ua en ru

Російські авіакомпанії почали прокладати маршрути рейсів в обхід території України

Російські авіакомпанії почали міняти маршрути своїх рейсів, прокладаючи їх в обхід території України. У першу чергу це торкнулося рейсів, що прямують до Сімферополя.

Російські авіакомпанії почали міняти маршрути своїх рейсів, прокладаючи їх в обхід території України. У першу чергу це торкнулося рейсів, що прямують до Сімферополя. Як випливає з даних системи flight radar 24, летять в столицю Криму літаки "Аерофлоту" використовують тепер більш довгі маршрути, які проходять над територією РФ.

"Сьогодні було прийнято рішення про виконання рейсів за зміненим маршрутом. Авіакомпанія має право використовувати будь-які офіційні маршрути для виконання своїх рейсів", - підтвердили, що відбувається в офіційному Twitter "Аерофлоту".

Крім "Аерофлоту" рейси до Сімферополя виконують російські авіакомпанії S7, Utair і "Уральські авіалінії". Вони про будь-які зміни в розкладі або маршрутах поки не заявляли.

Раніше повідомлялося, що з 11 березня Крим закрив свій повітряний простір, а головний аеропорт півострова в Сімферополі приймає тільки російські рейси. Офіційною причиною називаються "технічні обмеження". При цьому московські рейси з Домодєдово і Шереметьєво аеропорт Сімферополя приймає безперешкодно.

Про скасування рейсів до Сімферополя в період з 12 по 17 березня 2014 р. оголосив, зокрема, найбільший авіаперевізник України - компанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ). Там підкреслили, що рішення ухвалено з незалежних від авіакомпанії причин.

"Подібні дискримінаційні заходи з боку аеропорту Сімферополя призводять до незручностей для сотень пасажирів - як громадян України, так і іноземців. Припинення регулярного авіасполучення між Києвом і Автономною Республікою Крим підриває імідж України і Криму, наносить серйозний економічний збиток МАУ і самому аеропорту Сімферополя", - заявив виконавчий віце-президент МАУ з комерції Сергій Фоменко.

Про скасування рейсів до Сімферополя оголосили також компанії Turkish Airlines, Atlasjet, YanAir і "Узбекистон хаво йулларі".
Зазначимо, що про зміну маршрутів в обхід України повідомляють і пасажири рейсів, що прямують з Москви в інші міста і країни.