ua en ru

Російська сторона впливає на ОБСЄ, - Тимчук

Російська сторона впливає на ОБСЄ, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук

Нардеп вважає, що вибори на Донбасі проводити не можна

Народний депутат України від "Народного фронту" Дмитро Тимчук вважає, що Росія має вплив на місію ОБСЄ на Донбасі та корегує їхні звіти. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Ілюзія виборів в окупованому Донбасі".

"Там (в місії ОБСЄ, - РБК-Україна) також є громадяни Росії - вихідці з МЗС або із спецслужб. Про яку об'єктивність з їхнього боку може йти мова? ОБСЄ заявляє, що представників Росії там не більше 20%, але суть не в тому. Ми, наприклад, знаємо, що працює група ОБСЄ, в якій двоє росіян і сім європейців, а потім ця група дає звіти, які скориговані російською стороною", - повідомив Тимчук.

Тому він вважає, що на території Донбасу вибори провести неможливо.

"Я не знаю, якою інформацією оперує пан Клімкін, але, за нашими даними, немає жодних гарантій і передумов для того, щоб, відповідно до українського законодавства, відбулись вибори на окупованих територія Донбасу", - заявив Тимчук.

Він переконаний, що навіть спостерігачів ОБСЄ буде недостатньо.

"В Мінських домовленостях сказано, що вибори мають проводитись саме у відповідності до українського законодавства, і відповідно до всіх підписаних норм. ОБСЄ там може мати якийсь елемент контролю, але воно не є тою основою, на яку ми повинні опиратися", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, Кремль звинуватив українських силовиків в обстрілі місії ОБСЄ.