ua en ru

Російська роздрібна мережа "М.Відео" планує придбати "Ельдорадо"

Роздрібна мережа "М.Відео", що спеціалізується на продажу електроніки і побутової техніки, планує придбати компанію "Ельдорадо", свого основного конкурента. Про це передає "Росія 24".

Згідно з повідомленням, відповідне клопотання вже було подано у Федеральну антимонопольну службу РФ.
Раніше "М.Відео" вже намагалася поглинути "Ельдорадо", сторони розійшлися в оцінці бізнесу своїх компаній, так і не зумівши домовитися. "Ельдорадо", чеська PPF наполягали на оцінці "М.Відео", виходячи з ринкових котирувань, у той час як акціонери "М.Відео" вважали, що вони в даний момент не відображають потенціалу компанії.

"Об'єднана компанія може увійти в трійку лідерів російського ритейлу, поступаючись за обсягами продажів тільки Магніту та X5. Час для об'єднання лідерів в сегменті продажу побутової техніки і електроніки прийшов", - відзначає Андрій Фільков, директор департаменту по оцінці й фінансового моделювання FCG.

На думку експерта, в найближчі роки можливе посилення конкуренції в цьому сегменті, пов'язаної з агресивним зростанням більш дрібних інтернет-рітейлерів.

"Продаж невеликих інтернет-ритейлерів вже зараз ростуть двозначними темпами. Успішно конкурувати з ними зможуть тільки великі мережі", - заявив Фільков.

В Україні "Ельдорадо" представлено 90 торговими точками у 46 містах, проте раніше повідомлялося, що українська мережа "Ельдорадо" була продана бізнесменові Віктору Поліщуку.

Читайте також: Роздрібні онлайн-продажу в Європі до 2017 р. досягнуть майже 250 млрд дол.