ua en ru

Україна готова дати жорстку військову відсіч агресорові в разі наступу, - Порошенко

Україна готова дати жорстку військову відсіч агресорові в разі наступу, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Україна має потужну підтримку міжнародних партнерів у боротьбі з агресором

Україна готова дати жорстку військову відсіч агресорові в разі наступу. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході виступу на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я хочу наголосити, ми не будемо виконувати пункту Четвертого Універсалу про розпуск війська. Я хочу наголосити, що Україна вже готова дати жорстку військову відсіч агресорові в разі його спроб піти у наступ", - заявив він.

Крім того, за словами Порошенка, Україна має потужну підтримку міжнародних партнерів у боротьбі з агресором.

"У боротьбі з агресором ми відчуваємо потужну підтримку наших міжнародних партнерів. І це - принципова позитивна відмінність сьогоднішньої ситуації від тієї, що існувала сто років тому", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що прийняття Верховною Радою України закону про реінтеграцію Донбасу (№ 7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях") "загрожує небезпечною ескалацією".