ua en ru

Російська промисловість продовжила падіння четвертий місяць поспіль

Російська промисловість продовжила падіння четвертий місяць поспіль Фото: промисловість в РФ

Як повідомляється, виробництво в РФ перебуває в даний час у розпалі загострення кризи

Індекс ділової активності (PMI) в обробних галузях Російської Федерації (РФ) за підсумками березня 2016 року опустився до 48,3 пункту проти 49,3 пункту в попередньому місяці. Про це передає компанія Markit.

Як повідомляється, у січні поточного року та грудні минулого PMI також утримувався нижче позначки 50 пунктів, це означає, що спад активності в російській промисловості триває вже чотири місяці поспіль.


"Російське виробництво знаходиться в даний час у розпалі загострення кризи. Головний показник опустився за критичну позначку, вказавши на семимісячний мінімум. В цілому перший квартал 2016 року був розчаруванням для російських виробників", - заявив економіст Markit Самюель Агасс.

За даними експертів, в березні 2016 року темпи скорочення зайнятості в обробних галузях Росії прискорилися до максимуму за 14 місяців. Одночасно з цим після двох місяців зростання відновилося падіння обсягу виробництва та загальної кількості нових замовлень, експортні ж замовлення російських підприємств, за даними Markit, скорочуються вже 31 місяць поспіль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що діяльністю президента Російської Федерації (РФ) Володимира Путіна задоволені 82% росіян.