ua en ru

Російська ОСК збирається подати на Україну до суду

Російська ОСК збирається подати на Україну до суду Фото: Олексій Рахманов

У компанії заявили, що Україна зірвала поставки в РФ газотурбінних агрегатів

Російська Об'єднана суднобудівна компанія (ОСК) збирається подати в суд на Україну за зрив постачання газотурбінних агрегатів. Про це заявив глава компанії Олексій Рахманов, передає "Росія-24".

"Для нас сторінка постачання газотурбінних агрегатів перегорнуто. Повертатися до цієї теми можна у форматі вимоги того, за що ми вже заплатили. Питання в тому, що 100% передоплату ми зробили. Частина агрегатів готова, частина знаходиться в завершальній стадії виготовлення. І ми щиро сподіваємося, що ми, як покупці, маємо право отримати нашу продукцію. Але при цьому ми розуміємо, що будь-який діалог на рівні політичної влади України неможливе на сьогоднішній день, оскільки прийняті законодавчі акти, які прямо забороняють поставку такого обладнання Російської Федерації", - заявив Рахманів.

"Питання полягає в тому, наскільки об'єктивно були прийняті відповідні положення контракту. Наприклад, форс - мажор має свої формати введення повідомлень. Якщо ми бачимо, що цей порядок порушений, у нас є шанси виходити на певний порядок домовленостей, в тому числі судові. Хоча, я боюся, що нам доведеться списати ці кошти і займатися перспективами імпортозаміщення і російського виробництва цих агрегатів",- додав глава ОСК.

Нагадаємо, Україна має намір денонсувати угоду з Російською Федерацією про будівництво заводу з виробництва ядерного палива.