ua en ru

Російська опозиція об'єдналася для участі у виборах

Російська опозиція об'єдналася для участі у виборах Олексій Навальний

В Росії партія РПР-Парнас і Партія Прогресу об'єдналися для участі у виборах до Держдуми РФ в 2016 р. Про це йдеться в заяві лідера Партії Прогресу Олексія Навальний, опублікованій на його офіційному сайті.

"Сьогодні підписаний документ лідерами партій РПР-Парнас і Партія Прогресу (тобто Михайлом Касьяновим і мною) про те, що на вибори-2016 і регіональні вибори-2015 ми йдемо на базі РПР-Парнас. Підписи зараз дві, але в переговорах брало більше учасників, і ми очікуємо приєднань до угоди інших гравців. Фактично ми створюємо політичний блок, який дозволяє нам зберегти існуючі структури і уникнути довгої, дорогий (і небезпечною) юридичної метушні з формальними об'єднаннями, але дає можливість вирішувати дійсно важливе питання списків кандидатів і висування", - заявив Навальний.

Він зазначив, що це створення спільної структури, яка дасть можливість йти на вибори всім представникам опозиції, незалежно від партійної приналежності. Списки будуть формуватися не за принципом партійної номенклатури, а за принципом конкуренції.

Нагадаємо, російська опозиція готується вивести на акцію в Москві 30 тис. осіб.