ua en ru

Російська опозиція готується вивести на акцію в Москві 30 тис. осіб

Російська опозиція готується вивести на акцію в Москві 30 тис. осіб Акція має відбутися 19 квітня

Російська опозиція подала заявку на проведення акції 19 квітня із заявленою чисельністю до 30 тис. чоловік. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Олександр Риклін.

"Отже! 2Марш миру і свободи". Вранці віднесли заявку в мерію", - написав він. Марш має розпочатися о 14:00 мск від метро " Трубна, а мітинг початися в 16:00 мск на площі Революції. Серед заявників журналіст Ольга Романова, політолог Георгій Сатаров і викладач Тамара Ейдельмана.

Итак! "Марш мира и свободы".Утром отнесли заявку в мэрию... 19 апреля, 14-00 старт от Трубной, в 16-00 митинг на пл. Р...

Posted by Рыклин Александр on 5 Апрель 2015 г.

На початку березня опозиціонери з РПР-ПАРНАС, "Солідарності" і Комітету протестних дій заявили про бажання провести 19 квітня акцію під назвою "Марш гніву і гідності". Однак інші представники опозиції - соратники опозиціонера Олексія Навального, представники Партії 5 грудня і Михайла Ходорковського - розкритикували заяву "Солідарності", заявивши, що з ними нова акція протесту не обговорювалася.

Нагадаємо, опозиційна акція "Весна" повинна була пройти 1 березня в Москві та інших містах Росії, проте з-за вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова в ніч на 28 лютого була скасована, і 1 березня в центрі столиці РФ пройшов марш скорботи.