ua en ru

Російська авіація завдала удару по району Сирії, в якому перебували військові США

Російська авіація завдала удару по району Сирії, в якому перебували військові США Фото: вибух у Сирії (webscreenshot youtube/SMO Syria)

Росія стверджує, що нанесла авіаудари по позиціях ІДІЛ

У Сирії військові Російської Федерації (РФ) завдали авіаудари по району, в якому знаходилися військові Сполучених Штатів Америки (США). Про це повідомляє CNN, посилаючись на американських чиновників.

"Авіація РФ бомбила район в Сирії в ході боротьби проти бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ), де знаходилися американські війська", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерел видання, співробітники США були "в кращому випадку на відстані кількох кілометрів" від місця вибухів бомб. Американські військові надавали медичну допомогу членам сирійських демократичних сил, які були поранені в результаті авіаудару.

Наголошується, що США розглядають можливість бомбардування, настільки близької до американським військам, як ймовірну помилку російського пілота, а не навмисний напад на війська США.

Один з чиновників підкреслив, що коаліція відмовила РФ у військовому проханні нанести удар по області в провінції Дейр-ез-Зора, оскільки там були коаліційні радники і підтримувані США сирійські сили. Однак росіяни вирішили все одно провести операцію.

У свою чергу, офіційні представники Міноборони РФ заперечують звинувачення Пентагону, заявляючи, що авіаудари були спрямовані на позиції ІДІЛ.

Крім того, інцидент викликав дискусії між держсекретарем США Рексом Тиллерсоном і міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. Також, в телефонному режимі провели переговори американський глава начальників штабів і глава Генштабу РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійська коаліція звинуватила ВКС РФ у нанесенні удару по позиціях сирійських повстанців, які разом з коаліцією борються з ІДІЛ.